Mijn naam is Eveline Ruitenberg

Wat leuk dat je mijn site hebt gevonden!
Ik neem aan dat je meer van me wilt weten (anders kijk je hier niet, toch?).
Helemaal prima! Ik hou van nieuwsgierige mensen.

Scroll naar beneden tot je vindt wat je zoekt:
een filmpje, bullets, (soort van) biografie of een warme brief. Van mij aan jou.

Doei!

Bezig. Met van alles…

 • Gevoelig.
 • Ondernemer. Neem gerust een kijkje op mijn site: Pit & Passie
 • Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
 • Werken. Heel graag, maar niet teveel.
  Ik hou graag tijd over voor mijn gezin. Genoeg leuks te doen!
 • Kinderen. Super belangrijk dat ieder kind gezien wordt,
  zich veilig voelt en krijgt wat hij nodig heeft!!!

 • Ervaring. Werk al meer dan 25 jaar met kinderen en opvoeders.
 • Spreken. Voor ouders en professionals = Errug leuk!
 • Therapie en trainingen. Ik heb inmiddels honderden kinderen begeleid tijdens therapie en weerbaarheidstrainingen.
 • Vrijwilliger. Ooit. Bij Scouting; leiding van meiden van 9-14 jaar en Toon Hermanshuis Ede.
 • Kinderopvang. Pedagogisch medewerker, leidinggevende en locatiemanager.
 • Hobbies; lezen, dansen met vriendinnen op een 80’s party
  of met zoonlief op de dans wii.

Energiek.

 • Bij Bureau Jeugdzorg Den Haag begeleidde ik als mw-er
  jeugdigen en gezinnen in pittige buurten.
 • Buurthuis. Die buurten bevielen me wel + ik wilde graag meer met mijn creativiteit= coördinator meidenwerk in Scheveningen.
 • Kinderpsychiatrie. Mijn roeping. Wow, wat een baan!
  Helaas was het onregelmatige werk niet te combineren met mijn gezin.
 • Dusssss….  opleiding tot speltherapeut.
 • En: opleiding tot Coach in Preventieve Chinese gezondheidskunde
 • Gezinsbegeleider.
 • Speltherapeut. Bijna 10 jaar in mijn praktijk Neiki.
 • Lachen, positief, nieuwsgierig en open.
 • Schrijven en shoppen <3
 • Pit & Passie
 • Inspireren, motiveren, enthousiasmeren! 

(Soort van) Biografie

 

Eveline Ruitenberg is een duizendpoot. Werkt al meer dan 25 jaar met kinderen en hun ouders. Van 2009-2017 heeft zij een goedlopende praktijk als speltherapeut en heeft 100-en kinderen begeleid in therapie en weerbaarheidstrainingen. Eveline is een gevoelsmens met oneindig veel ideeën. Ze houdt van aanpakken, is open, nieuwsgierig en positief.

Sinds 2000 is ze getrouwd met Arnout en samen zijn ze ouders van Luca (2002), Mika (2005), Jair (2010) en Elin (2011*). Eveline is speltherapeut, coach, inspirator, trainer en schrijver. Ze begeleidt niet alleen kinderen en ouders, maar ook vrouwen. Ze moedigt hen aan te doen waar ze blij en energiek van worden met haar bedrijf ‘Pit & Passie’. 


Dit is wat anderen over Eveline zeggen:

Eveline is open, nieuwsgierig, enthousiast en positief.
Met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen begrijpt zij wat kinderen vertellen
zónder woorden. Via spel, tekeningen en lichaamstaal.

Super indrukwekkend te zien hoe Eveline precies de vinger op de zere plek weet te leggen bij haar uitleg van een kindertekening! (…) De video’s bekijk ik gretig… Eveline brengt dit met zoveel passie dat haar enthousiasme gewoon overspringt!
Marianne Kloeth

Eveline vertelt aan de hand van concrete voorbeelden. Ze is enthousiast en inspireert. Wat ik heel tof vind aan Eveline is dat ze heerlijk ‘down to earth’ is. Geen perfect verhaal dat ver weg of onmogelijk lijkt, maar duidelijk. Zodat iedereen denkt: ‘hey, dat kan ik ook!’ Het is herkenbaar, inspirerend en grappig.
Sanne

Eveline is een onwijs positief mens. Je hebt genoeg aan haar energie om met een goed gevoel de deur uit te gaan. Ze gebruikt leuke en veelzeggende voorbeelden uit de praktijk waaruit haar kennis en interesse blijkt.
Michelle

Volg Kinderen Beter Begrijpen op de volgende kanalen!

Reviews

Kinderen Beter Begrijpen
5.0
Gebaseerd op 55 beoordelingen
powered by Google
Sandra Penners
Sandra Penners
13:36 09 Feb 21
Goede professionele informatie, goede communicatie , heel veel leermomenten. Gewoon allemaal supertof
Indra de Bree - van der Meer
Indra de Bree - van der Meer
18:23 27 Jan 21
De training Kinderen beter begrijpen, super interessant en zo waardevol.Kindertekeningen geven inzicht in hoe een kind zich voelt, hoe hij dingen ervaart en wat er in hem om gaat.
Esther Kuijvenhoven
Esther Kuijvenhoven
17:51 24 Jan 21
Geweldige training om kinderen als moeder, maar ook als professional beter te begrijpen. Werk je als beeldend therapeut met volwassenen, dan is het ook echt een aanrader!
Tamara Staring
Tamara Staring
07:52 17 Nov 20
Zo'n 7 jaar nu verdiep ik me in hoe ik kinderen beter kan begrijpen. Wat vertellen ze allemaal. Of juist niet. Wat gaat er achter het gedrag schuil. Ik zou graag willen dat elk kind gezien en gehoord wordt. En Eveline helpt me daarbij.Wat ik van haar leer is ongelofelijk veel. Ze heeft zoveel kennis over kinderen. Over wat kinderen vertellen in tekeningen. In hun spel. Alles wat Eveline uitbrengt wil ik hebben en volgen.Op dit moment volg ik de training kindertekeningen beter begrijpen. Welke en hoeveel dingen er te zien zijn in tekeningen is ongelofelijk. En Eveline haalt feilloos uit een tekening hoe een kind zich voelt of wat het bezig houdt.Wat ik vooral zo mooi vind is dat ze constant benadrukt dat een kind een eigen individu is en met respect behandeld dient te worden. Hoe klein ze ook zijn.Eveline is voor mij echt degene waarbij je moet zijn als je graag meer zou willen leren over kinderen. Over hoe ze zijn, wat ze laten zien of juist niet.Haar trainingen, webinars en ebooks zijn zo geschreven dat je het makkelijk kunt begrijpen.Wil je graag kinderen beter begrijpen moet je bij Eveline zijn. Zij geeft je echt de tools waarmee je aan de slag kan gaan.
Juliet Asmoredjo
Juliet Asmoredjo
20:23 16 Nov 20
Eveline is een enthousiast, betrokken en oprecht mens. Ze neemt je vol overgave mee in de wereld van kindertekeningen, waardoor je niet anders kan dan geïnspireerd raken! Ze heeft ontzettend veel kennis over dit onderwerp en handelt vanuit respect voor het inkijkje dat je mag nemen in de binnenwereld van een kind. Dankbaar dat ik deel mag nemen aan deze training en wat het me brengt!Jan. '21 ondertussen heb ik de training afgerond en wilde ik graag nog laten weten dat ik het een zeer waardevolle training vind. Het geeft je verdieping op je kijk op kinderen en hun ontwikkeling. Juist ook wanneer het jonge kinderen betreft en/of kinderen met ontwikkelings/spraaktaalproblematiek. Wat zegt een kind niet maar tekent het onbewust wel. Een dikke aanrader dus als je werkt met kinderen!
Nadine Melenhorst
Nadine Melenhorst
09:35 29 Oct 20
Ik niet veel mensen die zo eerlijk, open, kwetsbaar, zakelijk en puur zijn. Mijn eerste business coaching deed ik bij haar in 2017 . Mijn allereerste online programma is er dankzij haar vertrouwen en ondersteuning gekomen.De rest is history :-). Eveline is voor mij een soort anker. Ik weet dat ik er altijd op terug kan vallen. Als je waarden als: eerlijkheid, verantwoording, respect en vertrouwen belangrijk vind dan ben je bij haar op het juiste adres.
Sandra Bey
Sandra Bey
15:29 21 Oct 20
Ik heb de training 'Kindertekeningen lezen én begrijpen' gevolgd. Mijn kijk op tekeningen is sindsdien veranderd. Ook weet ik nu hoe ik het beste neutraal verbaal kan reageren op een tekening die een kind maakt/heeft gemaakt zonder mijn mening/idee erover te laten blijken. Ik denk dat ik kinderen in de toekomst nog vaker tekeningen laat maken om ze nog iets beter te leren kennen en om bijvoorbeeld meer te weten te komen over de ontwikkelingsfase van het kind. Dat kan de spraak-taalontwikkeling namelijk ook weer voorspellen (ik ben werkzaam als logopediste).
ank remmerswaal
ank remmerswaal
11:54 07 Oct 20
Sinds ik de site van Kinderen Beter Begrijpen heb ontdekt weet ik dat ik nooit meer zal denken:"oh, wat een leuke, aardige, kleurrijke, lelijke (of wat voor dan ook ) tekening". Eveline, van kinderen beter begrijpen heeft mij een schat aan info aangereikt die daar voor zorgt. Ik ben inmiddels oma van 4 kleinkinderen maar heb mijn hele leven met kinderen gewerkt.Had ik maar geweten dat je zoveel kan betekenen voor kinderen (en volwassenen) door naar hun tekeningen te kijken. Ik had er dan zeker veel meer gebruik van gemaakt. Veel kinderen maar ook volwassenen zullen beter geholpen kunnen worden als er iemand is die hun tekening kan "lezen". Ik zou willen dat in opleidingen gericht op kinderen (maar zeker ook volwassenen) de "tekening" veel meer aandacht krijgt. Ik ga mij er zeker verder in verdiepen en hoop in de toekomst mijn steentje te kunnen bijdragen.
Tanja Pijnenburg
Tanja Pijnenburg
10:45 04 Oct 20
Nav een webinar trok deze wereld me zó, dat ik verder ben gaan kijken welke mogelijkheden er waren. De online training gedaan, dat werd een feestje op zich. Het kunnen raadplegen van de Facebookgroep vind ik ook waardevol.Na deze training bleek op dat moment de mogelijkheid tot training licentietrainer te zijn ontstaan. Na overleg met Eveline bleek dat deze voor mij, zelfs vanuit het buitenland, ook mogelijk was!!Deze extra stap heeft voor mij gemaakt dat ik de wereld van de (kinder) tekeningen met iedereen wil delen, zodat er nóg meer contact ontstaat ♡.
Ariana Awater
Ariana Awater
12:00 27 Sep 20
Ik heb met veel plezier twee trainingen en meerdere masterclasses bij Eveline gevolgd en ben super tevreden over haar waardevolle aanbod. Ik vond het geheel erg overzichtelijk en met een prettige combinatie van uitleg en praktische voorbeelden is de informatie op een fijne manier eigen te maken. Bovendien zorgt het enthousiasme en de passie waarmee Eveline haar verhaal doet er echt voor dat het levendig wordt en leuk is om mee bezig te blijven! Ik ben er deels hierdoor werkelijk doorheen gevlogen en heb genoten. Iedereen die meer verdieping wil in hoe je kinderen nou écht beter kunt begrijpen raad ik zeker aan om eens een kijkje te nemen! 🙂
Femke Hertog
Femke Hertog
11:26 26 Sep 20
Met het aanstekelijke enthousiasme van Eveline word je vanzelf nieuwsgierig naar de betekenis van een kindertekening of spel uitvoering van je kind.Dat de vorm van een huis, dak, schoorsteen of zelfs de gordijntjes open of dicht getekend door je kind alles zegt over hoe hij/zij zich voelt of wat er zich afspeelt van binnen heb ik nooit geweten.Toen Eveline de tekening van onze 12 jarige zoon las ging er een wereld voor ons open.De vormen, het kleurgebruik en bijvoorbeeld de uitleg waarom hij aan de achterkant was begonnen maar dat niet had afgemaakt, verklaarde zijn gedrag van de afgelopen tijd. Door de terugkoppeling van Eveline hebben we het met hem kunnen bespreken en hebben we hulp gezocht voor dat waar hij zelf niet uitkwam.Iedere ouder, verzorger, docent, pedagogisch medewerker, etc. zou deze kennis moeten hebben zodat kinderen beter worden begrepen.
Bekijk alle beoordelingen
js_loader