Bestel nu mijn boek: ‘Tekeningen delen’

Wil jij de relatie met jouw kind verbeteren?
Of als professional een kind beter kunnen ondersteunen?
Duik in de wereld van kindertekeningen en ontdek de belevingswereld van kinderen op een andere manier!

Bestel nu mijn boek: ‘Tekeningen delen’

Wil jij de relatie met jouw kind verbeteren?
Of als professional een kind beter kunnen ondersteunen?
Duik in de wereld van kindertekeningen en ontdek de belevingswereld van kinderen op een andere manier!

Direct inzetbaar

De Beeldentaal Methode is meer dan ‘alleen maar’ theorie. Je wilt hier meteen mee aan de slag. Goed nieuws; dat kan! Vanaf de allereerste les meteen in de praktijk te gebruiken.

Expertise

Vergroot op een toffe manier jouw expertise en wordt een held in de Beeldentaal! Zodat kinderen begrijpen, die niet zo makkelijk praten ‘een eitje’ wordt.

Tevreden ouders

Kinderen die echt gezien worden voelen zich fijner. De Beeldentaal Methode helpt jou hierbij.
En je weet: een blij kind = blije ouders :).

Gratis –> Masterclass Kindertekeningen Lezen & Begrijpen!

Elke donderdag om 20.00 uur

Schrijf je hier in en ik zie in je in de masterclass!

“Ontdek wat de beeldentaal voor jou kan betekenen”

Ontvang gratis het Ebook:
“10 toffe tekentips en nog veel meer”

Ontvang een ebook met daarbij tips & tricks waarmee je tekeningen en kinderen nog meer laat spreken.

Na het ebook stuur ik je waardevolle inzichten over de beeldentaal en soms een aanbod om je te ondersteunen bij het beter begrijpen van kinderen. Je bent niet verplicht dat aanbod aan te schaffen en uitschrijven kan altijd.

9

Kinderen kunnen, willen, mogen of durven niet altijd te praten over wat hen van binnen bezighoudt.
Dat is jou als professional vast wel eens opgevallen. 

9

Hoe hard je ook je best doet om een kind te begrijpen.
Soms lukt dat gewoon niet. Je hebt van alles geprobeerd, maar wat er in dat koppie omgaat?  

9

Je hebt nog steeds geen idee.
Op de momenten dat woorden tekort schieten is de beeldentaal van groot belang.

Beeldentaalmethode  

De Beeldentaalmethode bestaat uit twee delen:  

In tekeningen en spel uiten kinderen zich onbewust, maar niet toevallig.
Alles wat van binnen leeft, speelt en beweegt, komt in spel en tekeningen naar buiten.
Op een manier die perfect past voor en aansluit bij het kind.

Het is voor kinderen van jongs af aan de natuurlijke manier van communiceren.
Aan jou de mooie taak om hier op af te stemmen en het kind beter te begrijpen.

Ieder kind.
Ook die niet willen, kunnen, mogen of durven praten.

Hem echt zien en van daaruit bieden wat hij echt nodig heeft.

Onmisbare kennis voor iedere professional, die met kinderen werkt.

Wie gingen je al voor?

Inmiddels werk ik 8 jaren in mijn eigen praktijk als kinder- en jeugdtherapeut. Ik werk veel met creatieve materialen. Deze training heeft mij gebracht dat ik veel meer informatie uit werkstukken kan halen. Soms kan dit bevestigen wat ik vermoed, een andere keer kan het me helpen breder te kijken bij het opstellen van hypotheses en het analyseren van de hulpvraag. 

Hadi Uuldriks

kinder- en jeugdtherapeut, The Company One Ltd.

Ik heb geleerd wat er éigenlijk te zien is, wat een kind vertelt met lijnen, vlakken en kleur, vorm, perspectief, symbolen en gevoel.

Het gaan zitten en iets afmaken is niet mijn sterkste punt. Ik ben iemand die snel uitgekeken is op nieuwe dingen en dan weer een nieuwe prikkel wil. Nu was elke les een nieuwe prikkel en ik baalde dat er niet altijd de ruimte was thuis om te zitten en in de nieuwe les te duiken. Sommige dingen waren dubbel, maar toch nieuw: een hele andere invalshoek, met gevoelsuitbreiding ?

Het meest bijzondere vind ik de magie die uitgaat van kindertekeningen lezen: dat die symbolische, dubbele laag, de ‘tussenderegelsdoor’, geheimtaal-achtige manier van een kind begrijpen vind ik zó spannend, ik zie daar mijzelf als kind, tiener, en nu als volwassene dwars door elkaar heen verenigd, het KLOPT gewoon, de puzzelstukjes vallen in elkaar: ik wíst dat dit soort magie bestond, voelde dat al, maar kon het niet als zodanig vinden: nu wel.

Ingeborg Heemskerk

Leerkracht, ouder

Deze cursus is voor mezelf een hele toegevoegde waarde. Ik heb meer liefde voor mezelf gekregen en ik heb er echt al super veel van geleerd om meer verbinding met mijn kinderen te krijgen door ze meer los te laten en meer naar ze te luisteren.

Deze cursus zou echt iedereen moeten doen die kinderen heeft om met kinderen werkt. Het is zo waardevol zo mooi en puur en oprecht. Het is gewoon verbinding en liefde. Liefde voor jezelf krijgen meer naar jezelf luisteren en liefde voor alle kinderen. Alle kinderen hebben liefde, begrip en saamhorigheid nodig. Of ik nu wel of niet geslaagd ben, Ik heb hier echt zoveel van geleerd en ik neem alles mee. Ik zal ook zeker blijven kijken naar de masterclasses enz. Door deze cursus ga ik met meer zelfvertrouwen en eigen kennis, de kindercoach opleiding volgen. Eveline en Team ik wil jullie echt ontzettend bedanken. Het is niet met woorden te beschrijven hoe mooie ervaring deze cursus voor mij is geweest, echt alle emoties kwamen om te hoek kijken maar ook dat is soms nodig om verder te komen. Dus voor jullie nogmaals DANKJEWEL en ga zo door. En dat het maar een mooi magisch en creatief jaar vol tekeningen en schilderijen op jullie pad mogen komen.

Veel liefs,

Kelly van Hoek

Mama en kindercoach 2b

Ik vind het belangrijk om in mijn vakgebied te blijven leren en ontwikkelen. De training van Eveline sprak me enorm aan. Zeker na het zien van de gratis lessen… daar wilde ik meer van weten! Het fijne is dat je de lessen op je eigen tempo kunt volgen. Direct merkte ik dat ik anders ging kijken naar kinderen die tekenen en hun tekeningen.

Ik vind het ontzettend gaaf kindertekeningen zorgvuldig te bekijken en te ontdekken wat het kind vertelt met zijn/haar tekening. Het geeft inzicht in de ontwikkeling, het proces waar een kind zich in bevindt, behoeften die hij/zij mogelijk heeft en handvatten voor verdere gesprekken, coaching en begeleiding.

Ik heb er een taal bij geleerd. De taal van tekeningen. De taal van kinderen. En dat vind ik enorm waardevol. Eveline vertelt heel open, natuurlijk en duidelijk en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Het was een feestje om van haar te mogen leren. Een goede verdeling tussen theorie, praktijkvoorbeelden en doe-opdrachten.

kindercoach , Stoere Stappen

Manon Ende

Leerkracht, Kindercoach, Co-ontwikkelaar Complimentenspel, Stoere Stappen, Complimentenspel

In het kader van professionalisering was ik op zoek naar bijscholing. Met mijn vele jaren ervaring had ik al veel gedaan en gezien.

“Ik was op zoek naar iets waar ik zelf ook echt iets van kon leren en leuk vond om te doen, want niet alle cursussen zijn zo leuk.”

Op Facebook kwam ik jouw cursus tegen en het sprak mij heel erg aan. Geweldig en wat een verrijking voor mijn ontwikkeling!

Ik gebruik jouw training in het onderwijs. Voor kinderen met  een rugzakje. Wat zegt de tekening mij over het kind en waar kan ik het dan nog beter bij helpen. Maar ook collega’s helpen die tegen problemen aanlopen en niet goed weten wat het kind beweegt. Ik weet dat ik daar voorzichtig mee moet zijn , maar het verschaft ons zeker inzicht.

Het maakt mij een completere juf.

Marga van Breukelen

Leerkracht

KLEB LICENTIETRAINER 2024

Tijdens de opleiding KLEB Licentie Trainer duik je tijdens 6 intensieve, toffe, live bijeenkomsten in de wondere wereld van tekeningen.

Je verbindt je met een fijne groep mensen en ontdekt nieuwe kanten van jezelf. Trainingen van mij gaan ook altijd over jou, omdat zelfreflectie en het voorkomen van projectie van jouw verhaal op de tekening van een ander voor mij heel belangrijk zijn.

Op een leuke manier, want jezelf ontwikkelen is een feest! 

Kinderen Beter Begrijpen heeft inmiddels 40+ licentietrainers opgeleid. Ook licentietrainer worden? Klik hier voor meer info.

Volg mijn gratis masterclass over de Beeldentaalmethode van SPEL & TEKENINGEN

Neem contact met me op!

 

Heb je vragen of wil je meer weten over wat ik voor je kan betekenen?
Ik vind het leuk van je te horen!

Mail mij op support@kinderenbeterbegrijpen.nl of klik op de onderstaande knop.