Mijn kijk op kindertekeningen is volledig veranderd. Ik wist echt niet dat kinderen onbewust hun ziel bloot leggen. De tekeningen die ik uit mijn klas (die ik toevallig volgend schooljaar weer voor 1 dag heb), wil ik nog verder analyseren. Om deze kinderen hopelijk nog beter te begrijpen 🙂

 

Kim

Lerares

Deze cursus is voor mezelf een hele toegevoegde waarde. Ik heb meer liefde voor mezelf gekregen en ik heb er echt al super veel van geleerd om meer verbinding met mijn kinderen te krijgen door ze meer los te laten en meer naar ze te luisteren.

Deze cursus zou echt iedereen moeten doen die kinderen heeft om met kinderen werkt. Het is zo waardevol zo mooi en puur en oprecht. Het is gewoon verbinding en liefde. Liefde voor jezelf krijgen meer naar jezelf luisteren en liefde voor alle kinderen. Alle kinderen hebben liefde, begrip en saamhorigheid nodig. Of ik nu wel of niet geslaagd ben, Ik heb hier echt zoveel van geleerd en ik neem alles mee. Ik zal ook zeker blijven kijken naar de masterclasses enz. Door deze cursus ga ik met meer zelfvertrouwen en eigen kennis, de kindercoach opleiding volgen. Eveline en Team ik wil jullie echt ontzettend bedanken. Het is niet met woorden te beschrijven hoe mooie ervaring deze cursus voor mij is geweest, echt alle emoties kwamen om te hoek kijken maar ook dat is soms nodig om verder te komen. Dus voor jullie nogmaals DANKJEWEL en ga zo door. En dat het maar een mooi magisch en creatief jaar vol tekeningen en schilderijen op jullie pad mogen komen.

Veel liefs,

Kelly van Hoek

Mama & kindercoach to be

Ik vind het belangrijk om in mijn vakgebied te blijven leren en ontwikkelen. De training van Eveline sprak me enorm aan. Zeker na het zien van de gratis lessen… daar wilde ik meer van weten! Het fijne is dat je de lessen op je eigen tempo kunt volgen. Direct merkte ik dat ik anders ging kijken naar kinderen die tekenen en hun tekeningen.

Ik vind het ontzettend gaaf kindertekeningen zorgvuldig te bekijken en te ontdekken wat het kind vertelt met zijn/haar tekening. Het geeft inzicht in de ontwikkeling, het proces waar een kind zich in bevindt, behoeften die hij/zij mogelijk heeft en handvatten voor verdere gesprekken, coaching en begeleiding.

Ik heb er een taal bij geleerd. De taal van tekeningen. De taal van kinderen. En dat vind ik enorm waardevol. Eveline vertelt heel open, natuurlijk en duidelijk en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Het was een feestje om van haar te mogen leren. Een goede verdeling tussen theorie, praktijkvoorbeelden en doe-opdrachten.

Manon Ende

kindercoach , Stoere Stappen

Ik heb geleerd wat er éigenlijk te zien is, wat een kind vertelt met lijnen, vlakken en kleur, vorm, perspectief, symbolen en gevoel.

Het gaan zitten en iets afmaken is niet mijn sterkste punt. Ik ben iemand die snel uitgekeken is op nieuwe dingen en dan weer een nieuwe prikkel wil. Nu was elke les een nieuwe prikkel en ik baalde dat er niet altijd de ruimte was thuis om te zitten en in de nieuwe les te duiken. Sommige dingen waren dubbel, maar toch nieuw: een hele andere invalshoek, met gevoelsuitbreiding ?

Het meest bijzondere vind ik de magie die uitgaat van kindertekeningen lezen: dat die symbolische, dubbele laag, de ‘tussenderegelsdoor’, geheimtaal-achtige manier van een kind begrijpen vind ik zó spannend, ik zie daar mijzelf als kind, tiener, en nu als volwassene dwars door elkaar heen verenigd, het KLOPT gewoon, de puzzelstukjes vallen in elkaar: ik wíst dat dit soort magie bestond, voelde dat al, maar kon het niet als zodanig vinden: nu wel.

Ingeborg Heemskerk

Eveline is open, nieuwsgierig, enthousiast en positief.
Met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen begrijpt zij wat kinderen vertellen
zónder woorden. Via spel, tekeningen en lichaamstaal.

Super indrukwekkend te zien hoe Eveline precies de vinger op de zere plek weet te leggen bij haar uitleg van een kindertekening! (…) De video’s bekijk ik gretig… Eveline brengt dit met zoveel passie dat haar enthousiasme gewoon overspringt!
Marianne Kloeth

Eveline vertelt aan de hand van concrete voorbeelden. Ze is enthousiast en inspireert. Wat ik heel tof vind aan Eveline is dat ze heerlijk ‘down to earth’ is. Geen perfect verhaal dat ver weg of onmogelijk lijkt, maar duidelijk. Zodat iedereen denkt: ‘hey, dat kan ik ook!’ Het is herkenbaar, inspirerend en grappig.
Sanne

Eveline is een onwijs positief mens. Je hebt genoeg aan haar energie om met een goed gevoel de deur uit te gaan. Ze gebruikt leuke en veelzeggende voorbeelden uit de praktijk waaruit haar kennis en interesse blijkt.
Michelle

Onze dochter kwam bij Eveline in therapie, omdat ze buitenshuis zeer verlegen en faalangstig was en thuis vrolijk en druk. Vanaf het begin hadden wij een goed gevoel. Eveline is open, eerlijk, professioneel en geeft je alle vertrouwen. Ze legt dingen duidelijk uit. Tijdens de therapie tekende onze dochter veel. Deze tekeningen werden door Eveline ‘gelezen’ en zij stelde ons daar vragen over. Zo ontdekten we hoe sterk de emotionele band tussen onze dochter en haar vader is. Zo sterk dat zij last had van onverwerkte dingen uit het verleden van haar vader. Naar aanleiding van deze tekeningen is hij daarmee aan de slag gegaan en zijn dingen opgepakt. Dat had duidelijk effect op onze dochter. Naarmate mijn partner zijn verdrongen stukken oppakte, knapte onze dochter steeds meer op.  Nu is het een vrij meisje met veel vriendinnen en is het ‘gat’ in haar persoonlijkheid verdwenen. Zonder de tekeningen en Eveline die deze las, waren we hier nooit achter gekomen!
Saskia de Krey

Gastouder en Moeder, Gastouderbureau Ede

Geen vragen of zo, ik wilde gewoon even laten weten dat ik de theorie van les 7 zooooo interessant vind (net als alle andere lessen overigens hoor)!! Wat superleuk om dit allemaal te weten over opvallende tekens. Door dit weet ik weer waarom ik een kindgerichte opleiding heb gedaan ?
Angela

Pedagogisch Medewerker

Het is echt een extra tool voor mij geworden. Ik vind het heel verrassend hoeveel je uit een tekening kan halen. Al blijft het natuurlijk interpretatie het is wel een mooie manier om een gesprek in te gaan met kinderen en ouders. In mijn praktijk zie ik veel kinderen in echtscheiding situatie en om dan een tekening aan ouders te kunnen laten zien met een passende uitleg helpt mij zoveel!

Daarbij is het voor veel kinderen ook een uitlaatklep, ik merk dat ik door deze training ook vaker kies voor tekenen.

Helen-Louise

Kindercoach

Bedankt voor het elke week verzorgen van zulke leuke en inspirerende lessen! Ik volg de cursus samen met een collega (beide leerkrachten) en elke werkdag bespreken we wel iets…. Super interessant om onze eigen groei waar te nemen!
Stephana

Leerkracht basisonderwijs

Ik ben zo blij met je lessen.
Dit is echt heel leerzaam
en leuk.
Diane

In het kader van professionalisering was ik op zoek naar bijscholing. Met mijn vele jaren ervaring had ik al veel gedaan en gezien.

“Ik was op zoek naar iets waar ik zelf ook echt iets van kon leren en leuk vond om te doen, want niet alle cursussen zijn zo leuk.”

Op Facebook kwam ik jouw cursus tegen en het sprak mij heel erg aan. Geweldig en wat een verrijking voor mijn ontwikkeling!

Ik gebruik jouw training in het onderwijs. Voor kinderen met  een rugzakje. Wat zegt de tekening mij over het kind en waar kan ik het dan nog beter bij helpen. Maar ook collega’s helpen die tegen problemen aanlopen en niet goed weten wat het kind beweegt. Ik weet dat ik daar voorzichtig mee moet zijn , maar het verschaft ons zeker inzicht.

Het maakt mij een completere juf.

Marga van Breukelen

Wat ziet de training er prachtig uit!
Suze