Doe ’t zelf!

Doe ’t zelf!

Hoe lang is het geleden dat jij zelf iets op papier hebt gezet? En dan bedoel ik geen boodschappen- of to-do-lijstje. Nee… een tekening. ‘Waarom zou ik?’ Dat lees je hier! In mijn online training Kindertekeningen lezen en begrijpen leren mijn cursisten niet alleen te...

Lees meer
Jouw verhaal, mijn verhaal

Jouw verhaal, mijn verhaal

Even een ander onderwerp dan anders. Ieder mens heeft namelijk zijn eigen verhaal. Dat ontstaat door wat we meemaken, wat we te horen krijgen van anderen en wat we onszelf vertellen. Ik ben de laatste tijd erg bezig met mijn verhaal. Ik heb daarbij ontdekt dat het...

Lees meer

Volg je Kinderen Beter Begrijpen al op Facebook?

Wist je dat...
Kinderen die in een bepaalde fase veel met dino's bezig zijn in spel of tekeningen zich vaak overweldigd voelen door iets groots of dreigends?

Dat kan angst voor bepaalde emoties zijn van zichzelf, maar ook angsten of conflicten van ouders of zelfs grootouders. Meestal gaat het om iets wat het kind niet (her)kent en daardoor (nog) beangstigend is. Alles wat onbekend is, is nou eenmaal spannend.

Kijk of je kunt ontdekken wat het kind zo overweldigt en maak het zichtbaar. Het beeld en gevoel over iets onbekends zijn in een hoofd soms groter dan het 'in werkelijkheid' is.
En wanneer je weet waar het om gaat, kun je samen kijken wat te doen indien nodig.

Als volwassene/ouder is het belangrijk dat je alert bent op de spiegel functie van dit spel; mogelijk wijst het op gevoelens van ouders of zelfs grootouders en voelt het kind aan dat er 'grote' emoties spelen. Wanneer je zelf bewust wordt van wat er speelt, verandert vaak binnen korte tijd ook het spel van het kind. Zonder dat je dit met het kind hoeft te bespreken overigens.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg Kinderen Beter Begrijpen op de volgende kanalen!

Download hier mijn gratis e-book
hoe tekeningen jou helpen
kinderen beter te begrijpen!

Na het ebook stuur ik je nieuwe inzichten over kindertekeningen en stuur ik je soms een aanbod om je te ondersteunen bij het beter begrijpen van kinderen. Je bent niet verplicht dat aanbod aan te schaffen en kunt je altijd uitschrijven.

Pin It on Pinterest