Het verschil tussen tekeningen van linkshandige en rechtshandige kinderen en waarom de juiste kleurpotloden van belang zijn

Als rechtshandige in een familie vol linkshandigen, weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om de juiste tekenmaterialen te vinden. Mijn man, moeder, oma en twee van onze kinderen zijn allemaal linkshandig. Wist je dat linkshandige kinderen soms anders tekenen dan rechtshandige kinderen? Het kan daarom lastig zijn om hun tekeningen te begrijpen. Maar gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: ergonomisch aangepaste potloden voor linkshandige kinderen. In deze blog lees je waarom deze potloden zo belangrijk zijn en welke voordelen ze bieden voor linkshandige kinderen.

 

Waarom tekenen moeilijk kan zijn voor linkshandige kinderen

Linkshandige kinderen hebben het soms moeilijk als het gaat om het gebruik van tekenmateriaal. Dit komt doordat de meeste tekenmaterialen zijn ontworpen voor rechtshandige mensen. Hierdoor kan het tekenen een frustrerende ervaring worden voor kinderen die linkshandig zijn. De keren dat onze zoon en dochter gefrustreerd thuiskwamen uit school over de knutsel- en tekenmaterialen waar ze niet mee uit de voeten konden zijn op meer dan twee handen te tellen…

 

Is er een verschil in het lezen en begrijpen van tekeningen van linkshandige kinderen?

Maar is er ook een verschil in het lezen en begrijpen van tekeningen van linkshandige kinderen? Deze vraag wordt me vaak gesteld vooral met betrekking op het lezen en begrijpen van de bladindeling van een tekening.
Ondanks alle wetenschappelijke onderzoeken is er geen bewijs dat er een verschil is in het lezen en begrijpen van tekeningen van linkshandige kinderen ten opzichte van rechtshandige kinderen. Het is echter wel zo dat sommige linkshandige kinderen anders tekenen dan rechtshandige kinderen. Hierdoor kan het voor sommige mensen lastig zijn om de tekeningen van linkshandige kinderen te begrijpen.

 

De oplossing: ergonomisch aangepaste potloden voor linkshandige kinderen

Maar gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: ergonomisch aangepaste potloden voor linkshandige kinderen. Deze potloden zijn speciaal ontworpen om de linkshandige kinderen te ondersteunen bij het tekenen en schrijven, en voorkomen vermoeidheid en spierpijn in de hand. Bovendien zijn deze potloden uitgerust met een speciale anti-slip grip zodat het potlood niet uit de hand glijdt tijdens het tekenen. Superfijn! Dit had ik jaren eerder willen weten voor onze kids!

Stabilo: kleurpotloden voor linkshandige kinderen

Een goed voorbeeld van ergonomisch aangepaste potloden voor linkshandige kinderen zijn de kleurpotloden van het merk Stabilo. Deze potloden zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook speciaal ontworpen voor linkshandige kinderen. Met de Stabilo potloden zullen linkshandige kinderen comfortabeler en makkelijker kunnen tekenen. Het is belangrijk om als ouder of opvoeder te investeren in ergonomisch aangepaste potloden voor linkshandige kinderen, om hun tekenervaring te verbeteren en frustraties te voorkomen. Bovendien zijn de potloden van Stabilo niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk en kleurrijk, waardoor ze linkshandige kinderen zullen inspireren en motiveren om creatief te zijn.

Investeren in ergonomisch aangepaste potloden voor linkshandige kinderen

Dus, als je op zoek bent naar hoogwaardige en ergonomisch aangepaste kleurpotloden voor linkshandige kinderen, dan zijn de Stabilo potloden de perfecte keuze. Bestel ze hier en ontdek hoe deze potloden de tekenervaring van linkshandige kinderen kunnen verbeteren.

Ik had geen idee dat deze potloden bestonden en ik had dit graag gehad toen onze kinderen nog jong waren. Het had ze veel frustratie gescheeld.

Lieve groet,
Eveline

Download hier mijn gratis e-book:
“10 dingen over tekeningen”