Manifestatiepower(rrrr) en 3 manieren om dat aan je kinderen te leren
Manifestatiepower

Energie

Mijn kinderen zijn 16, 13 en 8 jaar jong en al vanaf jongs af aan vertel ik ze over energie. Over hoe alles in het universum energie is en daardoor tot grote hoogte maakbaar is en hoe dat dan werkt. Omdat ik het belangrijk vind dat ze leren dat ze invloed hebben op hun leven of in elk geval hoe reageren op situaties. Dat ze de regie kunnen nemen en dat dat zin heeft.

Dat het helpt om de dingen te doen waar je blij van wordt en die je energie geven. Dat je daarmee jezelf helpt om gezond en sterk te zijn.

Oeh, dat zijn even veel statements achter elkaar.

Dat is wat ik geloof.                                                                                               

Wanneer je op deze manier naar de wereld kijkt, is het makkelijker je te verbinden met de mensen en dingen om je heen. Op een fijne manier. Om zorg te dragen voor wat er is.

En zo manifesteren we erop los:

 • Parkeerplaatsen worden gefixt
 • Verloren sleutels gevonden
 • Zenuwen voor toetsen verdwijnen
 • Lastige vraagstukken worden opgelost
 • Bijbaantjes worden ‘besteld’

Alledaagse manieren om onze kinderen te laten zien én voelen dat de wereld een wondermooie plek is. Niet altijd leuk, maar wel een waar je invloed op hebt. 

Wat er met je gebeurt daar kun je niet altijd iets aan doen, hoe je ermee omgaat wel.

Wat ik heel tof vind, is dat kinderen deze powerrrrr, die manifestatiepower, van nature bezitten. De wereld is voor hen magisch en alles kan. Ze leven vanuit wat ís, hun gevoel. Naarmate ze ouder worden, wordt in onze maatschappij steeds meer het cognitieve deel gestimuleerd en verliezen ze hun verbinding met die oh zo waardevolle levensenergie.

Training

Volwassenen hebben het ook van nature, maar zijn het ‘onderweg’ kwijtgeraakt. Het goede nieuws is, dat je het weer wakker kunt maken bij jezelf. Door simpelweg onderstaande tips te gebruiken en vooral te oefenen. Niet na 1 keer opgeven. Ook kun je jezelf trainen door kinderen serieus te nemen in hun gevoel en uitingen in wat er niet gezegd wordt, maar wel verteld (in spel en tekeningen), door hen te vertellen over hoe de wereld uit energie bestaat en dat ze zich daarmee en daardoor kunnen verbinden, door hen te laten ervaren wat het doet en hoe ze het zelf kunnen inzetten, blijft het wakker.

Hieronder 7 tips waarmee je thuis en op het werk aan de slag kunt en versterk jullie band:

 1. Geef het voorbeeld
 2. Vertel erover en leg uit wat ze kunnen doen
 3. Verwonder je samen over dingen in de natuur
 4. Doe raadspelletjes (neem een persoon of getal in je hoofd en raad het van elkaar)
 5. Roep elkaar in gedachten
 6. Lees en begrijp kinderspel en tekeningen
 7. Neem kinderen serieus in wat ze je vertellen

Kom maar op, met die manifestatiepower

Wil je ook opvoeden in verbinding? Klik hier en je ontdekt er alles over!

Download hier mijn gratis e-book:
“10 dingen over tekeningen”