Mijn 7 favoriete CREA materialen

Jawel! De regen valt met bakken uit de lucht. Binnen brandt de kachel (gezellig!) en aan tafel wordt er gecreabeaat dat het een lieve lust is. Herfst; ik hou ervan. Onze kast in de woonkamer staat vol met teken- en knutselspullen, die in deze tijd van het jaar nóg meer gebruikt worden. Nieuwsgierig naar wat er in mijn kast staat en wat er bij jou niet mag ontbreken? Ik heb mijn 7 favorieten voor je op een rij gezet. 

Ik vind goede materialen een must voor het bevorderen van de creatieve ontwikkeling en uiting.
Wanneer materiaal niet van goede kwaliteit is, blokkeert het kinderen in hun creatieve flow. 
Zo jammer! Weet je nog, van die stiften die halverwege op waren?
Inderdaad, dat was echt heel frustrerend. Dus:

Tip 1:
zorg voor goede materialen. Ja, dat betekent dat je soms iets meer betaalt, maar in de meeste gevallen betekent dat ook meer en langer plezier.

Tip 2:
leg materialen makkelijk bereikbaar en in het zicht. Dat verlaagt de drempel om aan de slag te gaan. Waardoor ze eerder creatief bezig zijn.

Tips 3:
probeer alle materialen zelf uit. Heerlijk om creatief bezig te zijn én je geeft het goede voorbeeld waardoor de kans groot is, dat kinderen meedoen.

En dan nu…..

Mijn 7 favoriete CREA materialen:

1. Lyra potloden. Kleurechte potloden hebben mijn voorkeur. Vooral deze van Lyra. Ze liggen lekker in de hand, de stift is niet te hard en ze zitten in een blik. Dat vind ik erg prettig, omdat ze dan bij elkaar blijven en kinderen houden ervan om dingen compleet te maken dus het opruimen gaat ook makkelijk. Wil je ze liever voor het grijpen op tafel? Zoek dan een boomstamschijf en boor er gaten in waar je de potloden met de punt omhoog inzet. Super decoratief én handig! De lyra potloden vind je hier. 

2. Stockmar bijenwaskrijt. Op vrije scholen worden ze volop gebruikt in de laagste klassen. Vooral voor jonge kinderen tot 6 jaar zijn ze fijn. Het doosje met 12 krijtjes heeft mijn voorkeur, omdat daar ook zwart in zit. Ik vind het belangrijk dat kinderen alle kleuren tot hun beschikking hebben. Deze krijtjes geven mooie kleuren af, liggen lekker in kleine handen en gaan fijn over het papier.Voor de Stockmar krijtjes klik je hier.

3. Stabilo dikke stiften met indrukbare punt. Echt, toen ik deze ontdekte, sprong ik een gat in de lucht! Man, wat zijn deze fantastisch! En dan bedoel ik vooral dat de punt indrukbaar is. Deze stiftpunten zijn niet kapot te krijgen. Wat heel handig is met twee energie jongens in huis. Daarnaast gaan ze ook nog eens super lang mee. Ik ben fan. Al 5 jaar doe ik met dezelfde set en ze hebben al heel wat moeten doorstaan. Koop de Stabilo stiften met indrukbare punt hier.

4. Blaasstiften; Ok, deze is nieuw in mijn lijst. Twee weken geleden wist ik niet eens van het bestaan af. Maar wow! Wat zijn ze vèt leuk! Goed voor de mond- en handmotoriek en een superstimulans om te leren blazen. De resultaten zijn echt superleuk. Aanrader dus. Alle kinderen die ik ermee bezig heb gezien, zijn er uren zoet mee :). Hoe de kwaliteit is, durf ik je nog niet te zeggen, omdat ik ze pas kort heb. Maar te leuk om niet in de lijst te zetten. Dus klik hier voor de blaasstiften.

5. Aquarel potloden. Voor de precisie werkers onder ons, die graag met aandacht bezig zijn. Vooral meer gevoelige kinderen vinden dit fijn. Eerst tekenen met het potlood. Daarna met het kwastje in water en over de lijnen gaan om te aquarellen. Mooie effecten en leuk om te doen. Mooi hoe je kleuren kunt laten overlopen en nuances kunt aanbrengen. Zorg wel voor wat dikker papier anders scheurt het snel door de nattigheid. Je vind de aquarel potloden hier. Ook deze potloden gaan lang mee en hebben een goede kleurkwaliteit. Ik heb ze al meer dan 15 jaar! 

6. Crayon rocks. Net als de bovengenoemde krijtjes zijn deze van bijenwas. Ze zijn wat aan de kleine kant vind ik dus blijf erbij als kinderen ermee aan de slag gaan. De krijtjes hebben de vorm van kiezels en bevorderen de pengreep. Ze zijn ecologisch (ik houd van zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruiken met kinderen) en zitten in een zakje. Ik moet je er wel eerlijk bij zeggen dat ik de eerste keer dat ik ze ontving een ‘o, is dit het’- momentje had. Dat kwam, omdat ze kleiner waren dan ik verwachtte. Maar dames, wij weten dat grootte niet altijd alles zegt over de resultaten… 😉 Hetzelfde geldt voor deze krijtjes, die fijn en mooi kleuren. Je vind de Crayon rocks hier.

7. Vingerverf; Wordt de vingerverf uit de kast gepakt? Dan ben ik van de partij! Ik houd dan ook van kliederen en fysiek bezig zijn. Onmisbaar in iedere kast. Zorg voor een plastic kleed op tafel en op de grond en kinderen kunnen los. Zelf laat ik ze met mooi weer gewoon lekker buiten bezig. Bij ons zit ook al snel het lijf onder. Zoveel plezier! De ecologische vingerverf bestel je hier. 

En dan natuurlijk nog een nummer 8.

Gewoon, omdat het kan.
8. Het regenboogpotlood; deze vind ik zó leuk! De verwondering op de gezichten van jong en oud wanneer er iedere keer een andere kleur verschijnt, die overloopt in een andere kleur. Inmiddels heb ik er meerdere versleten, maar die van Lyra blijft favoriet. Op internet vond ik hem hier.

Ik weet zeker dat er iets voor je bij zit. In ieder geval genoeg inspiratie aan kadootjes voor verjaardagen en de feestdagen. Heel veel plezier!

Eveline 

Download hier mijn gratis e-book:
“10 dingen over tekeningen”