Interactie, fascinerend om naar te kijken!
interactie

Ben jij benieuwd naar de interactie tussen kinderen of misschien wel tussen kinderen en hun gezins- of familieleden? Dan heb ik een hele leuke tip voor je. Om de interactie te kunnen bekijken zijn er namelijk verschillende leuke opdrachten. Een van die opdrachten deel ik hier met je. Het bekijken van de interactie leert je enorm veel over hoe gezinsleden met elkaar omgaan. Maar het leert je ook veel over het kind. Hoe is zijn of haar interactie met anderen?

Zorg in ieder geval voor een groot vel en wat knutselmateriaal. Ik leg je de opdracht hieronder uit.

Interactie via een Eilandengroep

Laat de ‘deelnemers’ samen op 1 (groot) vel een eilandengroep maken. Ieder zijn eigen eiland in de zee. Iedereen mag zelf tekenen of knutselen. En probeer dan een en ander te observeren. Vragen die je jezelf af kunt stellen zijn:

– Hoe verloopt de samenwerking?

– Is er overleg of gaan ze gewoon aan de slag?

– Hoever liggen de eilanden uit elkaar en is er mogelijkheid tot verbinding?

– Is er bijvoorbeeld een boot of brug tussen verschillende eilanden?

Wat gebeurt er op de eilanden zelf? Wat wordt er getekend; voorwerpen, mensen? Ook is het interessant om te zien of de deelnemers op elkaars eiland mogen komen (tekenen). Hoe reageren de kinderen of andere deelnemers op elkaar wanneer iemand op zijn of haar eilandje tekent? Dit zegt enorm veel over de interactie.

 

Genieten van de manier waarop

 

Zelf kan ik enorm genieten van deze werkwijze en het geeft veel inzichten in hoe kinderen en/of volwassenen onderling met elkaar omgaan. En die interactie is zo belangrijk!

 

Ik wens je enorm veel plezier. Weet jij nog een leuke manier om de interactie tussen kinderen of kinderen met hun familieleden te analyseren of bekijken? Laat het me dan weten! Het is mijn persoonlijke missie om iedereen te helpen kinderen beter te begrijpen. Meer over mij en mijn missie kun je lezen op de pagina ‘Eveline‘.

 

Download hier mijn gratis e-book:
“10 dingen over tekeningen”