Storycubes ook wel: verhalendobbelstenen

Ken jij de storycubes of ook wel verhalendobbelstenen al?

Nee? Het zijn dobbelstenen met plaatjes erop. Je kunt ze in verschillende thema’s krijgen onder andere bij Bol.com. Ik heb ze zelf vaak op tafel liggen in de therapieruimte.

Waarvoor kun je storycubes gebruiken?

Waarom ik ze daar heb? Het helpt kinderen om een gesprek te voeren. Soms vinden kinderen het ontzettend moeilijk om te praten of om een gesprek te starten. Misschien zijn ze nerveus of voelen ze zich onzeker of niet helemaal op hun gemak. De storycubes bieden dan echt uitkomst! Leg ze op tafel en zie daar het resultaat!

Vaak pakken kinderen ze om ermee te friemelen en beginnen dan als vanzelf te vertellen over een afbeelding die erop staat. Het geeft je inzicht in wat een kind bezighoudt.

Grappig spelletje

Ik gebruik ze ook bij het werken in groepen. Ik laat dan ieder kind een dobbelsteen rollen en vervolgens maken we samen een verhaal waarbij het woord (de afbeelding) in het verhaal moet voorkomen. Om de beurt een deel van het verhaal met het woord erin. Dat is ontzettend goed voor het ontwikkelen van de fantasie.  Kan erg grappig zijn en het is heel leuk om kinderen op die manier kennis met elkaar te laten maken.

Heb jij leuke ervaringen met deze speltechniek of heb je andere hele doeltreffende manieren om gesprekken met kinderen te voeren? Laat het me dan vooral weten! Met elkaar weten we tenslotte meer!

Ben je benieuwd naar meer speltechnieken? Kijk dan gerust even rond bij de andere blogs op deze pagina.

Download hier mijn gratis e-book:
“10 dingen over tekeningen”