Een kadootje? Voel je vereerd!

Wist je dat…… het een groot compliment aan jou is als een kind iets van huis meeneemt om aan jou te geven of aan jou te laten zien? Of als je kind een kadootje meeneemt dat hij of zou op school heeft gemaakt en aan je geeft?

Betekenis van onverwachte kadootjes

Het betekent ten eerste dat een kind in staat is om verschillende (leef)werelden met elkaar te integreren (thuis, school, therapie, kinderopvang…). Dat is heel mooi en een heel goed teken. Verschillende leefwerelden kunnen combineren en in perspectief plaatsen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Wees dus trots op je kadootje.

Ten tweede geeft het nog iets aan. Het kind vindt het blijkbaar heel belangrijk dat jij van die verschillende werelden af weet en daar in deelt met hem. Jij betekent dus heel veel voor hem. Daarnaast geeft het aan dat je een hele belangrijke plek in zijn leven inneemt. Op het moment dat hij ergens anders is, denkt hij aan jou! Hoe bijzonder is dat?

Jouw reactie

Probeer dat dus ook zo te zien en er ook op die manier op te reageren! Het is heel belangrijk dat het kind ook ziet dat jij het bijzonder vindt.

Dus wat een kind ook meeneemt (al is het een dikke slijmerige naaktslak); voel je vereerd en geniet ervan!

Wil je meer weten over de symboliek van kindertekeningen? Download dan hier mijn gratis ebook!

 

Download hier mijn gratis e-book:
“10 dingen over tekeningen”